Zon, zee én carnaval op Tenerife

carnaval

De voorbereidingen voor het carnaval 2014 zijn alweer in volle gang. Ook in landen als Duitsland en Brazilië wordt carnaval jaarlijks groots gevierd, maar bij carnaval denk je misschien niet direct aan de Canarische Eilanden. Jammer, want hier wordt ieder jaar het carnaval, in tegenstelling tot Nederland, ook uitbundig gevierd en wel in zomerse sferen! Het carnavalsfeest op Tenerife wordt gehouden van midden januari tot half februari en vindt met name plaats in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.

Het Carnaval in Tenerife is, na het carnavalsfeest in Brazilië, zelfs het grootste carnavalsfeest ter wereld! De gehele stad is versierd en er vinden grote optochten plaats waarbij dansgroepen en koren in gekleurde kostuums door de straten lopen. Op de derde dag is er een danswedstrijd in het centrum waar duizenden mensen genieten van de muziek, de dans en het carnavalsgevoel. Carnaval vieren en zonnen in Tenerife: dan kom je met een heel ander verhaal thuis! Het programma voor het feest in Santa Cruz voor 2014 kun je vast op deze site bekijken.

tenerife

Tenerife is een ideale bestemming voor de carnavalsliefhebber die het carnaval in Nederland liever in de zon wil vieren. Op dit tropische eiland kunt je het feest combineren met zon, zee, stand en ongerepte natuur. Waar ter wereld vind je dat nog meer? Op de Canarische Eilanden kun je heerlijk wandelen en ook op Tenerife zijn er diverse boeiende wandelroutes uitgezet. Veel routes lopen door beschermde natuurgebieden zoals het Parque Nacional del Teide en het berggebied van Anaga.

In het del Teide park vind je tevens de El Teide, het hoogste punt van het eiland én van Spanje! Aan de oostkust in Güímar vind je 6 piramiden met rechthoekige vormen die onderdeel uitmaken van een archeologisch park dat opengesteld is voor het publiek. Nabij Punta Brava vind je een leuk pretpark met dieren en de waterliefhebber zal helemaal in zijn of haar element zijn in het supergrote Siam Waterpark.

Tenerife heeft een rijke keuken met traditionele specialiteiten zoals de mojo sauzen, zeevruchten, vis en de grote variëteit aan geiten- en schapenkazen. Nabij Tenerife leeft een grote kolonie van dolfijnen en vanuit populaire plaatsen als Puerto Santiago en Los Cristianos kun je een boot pakken om deze dieren in het wild te gaan bekijken.

tenerife

Volg Mixed Grill op social media