Zes mooie bomberjacks voor komend voorjaar

bomberjack voor het voorjaar

De grote trend voor komend voorjaar is het bomberjack. Het was al een tijdje hip, maar in 2015 kun je er echt niet meer omheen. Bekijk 6 zeer verschillende uitvoeringen van de jas.

Acne Silas MA-1 Antique Light Bomber Jacket

Op de foto boven dit artikel zie je de meest klassieke uitvoering van het bomberjack. De MA-1 is een model dat in de jaren 50 van de vorige eeuw het standaardkledingstuk van piloten. In die tijd stapten ze massaal over van leer naar nylon omdat die veel lichter en comfortabeler was.

Acne Studios blijft heel trouw aan het origineel, maar voegt daar bijvoorbeeld een leren patch aan toe. Naast legergroen is deze jas ook in het zwart en donkerblauw verkrijgbaar.

Dries Van Noten Reversible Vinny Polka Dot Bomber Jacket

bomberjack voor het voorjaar

Ook Dries van Noten blikt terug, maar kijkt meer naar de straatcultuur uit de jaren 50 dan naar de piloten. Deze bomber is aan twee kanten draagbaar. Deze ene kant heeft een print met polkadots, de andere is effen blauw. Opvallend zijn de contrasterende, zwarten boorden aan deze jas.

In de nieuwe collectie van Dries van Noten is ook een bomberjack van glimmend blauw satijn te vinden.

YMC Perforated Bomber Jacket

bomberjack voor het voorjaar

Het Britse YMC (You Must Create) geeft een bijzondere twist aan het klassieke ontwerp. In plaats van glimmend nylon is deze jas uitgevoerd in geperforeerd katoen. Ideaal voor een warme dag.

A.P.C. x Louis W. Ferris Suede Bomber Jacket

bomberjack voor het voorjaar

Louis W. is een medewerker van A.P.C. die zijn eigen, exclusieve lijn mag ontwerpen. Een van de mooiste stukken uit de nieuwe collectie is dit suede bomberjack. Niet goedkoop, maar wel stijlvol en tijdloos. Leverbaar in beige, bruin en donkerblauw.

AMI Drill Cotton Bomber Jacket

bomberjack voor het voorjaar

Het Franse AMI geeft ook weer een geheel eigen draai aan het bomberjack. Deze is namelijk gemaakt van een zeer lichte wol uit Italië.

Elka Hornum Jacket

bomberjack voor het voorjaar

De Deense regenjassenmakers van Elka hebben ook een bomberjack in hun collectie, maar dan wel van waterbestendig PVC. Hipper kun je dit jaar niet in de regen lopen.

Met dank aan END. Clothing voor de foto’s. Alle jassen uit dit artikel zijn ook daar te koop.

Volg Mixed Grill op social media