Dit ziet een zelfrijdende Tesla allemaal tijdens het rijden

Technisch is het al mogelijk om auto’s zelf te laten sturen en rijden, maar veel mensen zijn nog sceptisch over de veiligheid. Tesla laat in een video zien dat een auto beter is dan een mens.

Wie zich zijn autorijlessen nog kan herinneren, weet dat goed kijken het allerbelangrijkst is. Veel mensen leren dit helaas in de loop der jaren af en zien steeds minder van de omgeving. Dit is een belangrijke oorzaak van ongelukken. Bij Tesla zijn ze van mening dat een zelfrijdende auto meer kan zien dan een mens en niets over het hoofd ziet. In de video die het automerk heeft gemaakt zie je een ritje waarbij de persoon op de bestuurdersplaats zijn handen op schoot heeft en ook met zijn voeten niets aanraakt. De auto doet alle het werk.

Nog interessanter zijn de beelden die je verderop ziet in de video. Ze laten zien wat de camera’s van de auto allemaal registreren: ander verkeer, voetgangers, verkeersborden, lijnen op de weg. Niets blijft onopgemerkt en waar nodig grijpt de auto in. Zo stopt deze netjes bij ieder stop-teken (iets wat maar weinig automobilisten doen) en reageert het accuraat bij hardlopers op de weg en bij werkzaamheden. In totaal zijn er 8 camera’s en 12 sensoren aan boord die meer zien dan een mens kan.

Dit ziet een zelfrijdende Tesla allemaal tijdens het rijden

Volg Mixed Grill op social media