Wat eet het personeel van een van de beste restaurants ter wereld?

etenstijd voor het personeel van Noma

Noma in Kopenhagen is al een aantal jaar een van de beste restaurants ter wereld. Het eten in het restaurant zelf is dus excellent. Maar wat eet het personeel zelf?

Iedere middag om 17 uur komt al het personeel van Noma bijeen om gezamenlijk te eten voordat de drukte in het restaurant begint. Op verzoek van chef-kok René Redzepi komt er een ‘family meal’ op tafel. De enige voorwaarde is dat het met liefde en passie gemaakt moet worden en dat het moet bestaan uit een warm hoofdgerecht, een salade en een toetje.

Filmmaker Simon Ladefoged ging voor de website NOWNESS langs bij Noma en filmde de rituelen rondom het personeelsdiner. Kijk wat voor lekkers deze topkoks voor elkaar maken en ontdek dat ze ook in Denemarken frikandellen eten.

Ook bij El Bulli at het personeel gezamenlijk. Kok Ferran Adrià bracht een paar jaar geleden een boek met de populairste recepten uit.

Volg Mixed Grill op social media