Wandel deze kerstvakantie langs de kunstwerken van de Illuminade

Illuminade Amsterdam
Eye_Beacon, UNStudio. Foto: Janus van den Eijnden

Een vast onderdeel van het jaarlijkse Amsterdam Light Festival is de Illuminade, een wandelroute langs lichtkunst in één van de mooiste wijken van Amsterdam.

Het Amsterdam Light Festival bestaat uit twee onderdelen. Je kunt met een boot langs de kunstwerken op en naast het water en je kunt wandelen door de Plantagebuurt. Het verschil tussen de twee is niet alleen de manier waarop je langs de kunst gaat, maar ook hoe je het ervaart. Vanuit een boot ga je in een redelijk tempo langs grote en indrukwekkende kunstwerken. Lopend kun je echter uitgebreid de tijd nemen om te ervaren hoe bijzonder de kunst is. Door een overlap in de route valt er ook het een en ander te combineren.

Leuk voor de kerstvakantie

Het thema van de wandelroute is Biomimicry: Think like Nature. Het draait dus om kunstwerken die geïnspireerd zijn op de natuur. Het mooie is dat je helemaal gratis langs de 23 kunstwerken kunt wandelen, maar ook kunt kiezen voor extra uitleg door een gids. Er zijn ook speciale rondleidingen voor kinderen, leuk voor de kerstvakantie.

Meer informatie over de route van de Illuminade en de kunstwerken die er te zien zijn, kun je vinden op de website van het Amsterdam Light Festival.

Illuminade Amsterdam
Greenhouse, Victor Engbers. Foto: Janus van den Eijnden
Illuminade Amsterdam
Nest, Vikas Patil & Santosh Gujar. Foto: Janus van den Eijnden
Illuminade Amsterdam
Nexus, Victor Vicsek Foto: Janus van den Eijnden
Illuminade Amsterdam
Tree Hugger, Daan van Hasselt & Asia Jackowska. Foto: Janus van den Eijnden
Illuminade Amsterdam
Rhizome House, DP Architects. Foto: Janus van den Eijnden
Illuminade Amsterdam
Hourglass, Wilhelmusvlug. Foto: Janus van den Eijnden