Vijf invloedrijke kapsels van beroemde mannen en moderne varianten op dat kapsel

het kapsel van Will Smith

Door de jaren heen hebben filmsterren, popsterren en sporters een grote invloed gehad op ons modebeeld. Een goed voorbeeld daarvan zijn trends in mannenkapsels. Hier zie je vijf van de meest invloedrijke kapsels en hoe je ze anno 2016 nog steeds kan dragen.

1: de Slick Back van James Dean

James Dean is al ruim 60 jaar geleden overleden, maar is nog steeds een stijlicoon. Hij maakte de jeans (in combinatie met een wit t-shirt) populair en beschikte ook over een heel goed kapsel. Zijn slick back is een kapsel dat het goed doet bij mannen met wat dikker haar. De zijkanten zijn kort en het haar bovenop doe je naar achter. Het liefst een beetje rommelig.

2: het ‘gordijn’ van de jonge Leonardo DiCaprio

Deze stijl was populair in de jaren 90. Leonardo DiCaprio wist de harten van hele veel meisjes en vrouwen te smelten. Zijn wilde kapsel was een opvallend onderdeel van zijn geliefde uiterlijk. Dit kapsel is na de jaren 90 uit de mode geraakt, maar is nu weer in opkomst. Een goede kapper kan er een mooie moderne twist aan geven. Kijk op de foto’s onderaan deze pagina voor inspiratie.

3: de hanenkam van David Beckham

David Beckham is al vele jaren een groot stijlicoon. De beroemdste trend die hij heeft veroorzaakt is die van de hanenkam of mohawk. Het was een beschaafdere variant van een klassiek punkkapsel en is nog steeds invloedrijk. Deze versie waarbij je de zijkanten van je hoofd niet kaal scheert heet ook wel een fauxhawk.

4: het opgeschoren haar van Brad Pitt in Fury

Een meer recente trend kwam uit de oorlogsfilm Fury. Brad Pitt had in die film een zodanig goed kapsel dat vele mannen geïnspireerd naar de kapper gingen. De extreme variant van de Undercut verdwijnt een beetje uit het modebeeld en wat nettere versies komen daarvoor in de plaats.

5: de high top van Will Smith

Ook weer een klassieker is het kapsel van Will Smith uit de tijd dat hij nog The Fresh Prince was. Deze televisieserie heeft een grote stempel gedrukt op de hedendaagse populaire cultuur en dus ook het kapsel van Will Smith. De nieuwe versies van dit kapsels zijn wat minder slick. Zo is de overgang tussen de zijkant en het haar bovenop wat duidelijker aanwezig en is het kapsel niet zo hoog als bij The Fresh Prince.

James Dean

het kapsel van James Dean

moderne kapsels voor mannen

Leonardo DiCaprio

het beroemde kapsel van Leonardo di Caprio

modern kapsel voor mannen

modern kapsel voor mannen

David Beckham

De beroemde hanekam van David Beckham

modern kapsel voor mannen

modern kapsel voor mannen

Brad Pitt

het beroemde kapsel van Brad Pitt

moderne kapsels voor mannen

Will Smith

het kapsel van Will Smith

moderne versie van de high top fad

moderne versie van de high top fade

Via

Volg Mixed Grill op social media