Verbeter het geluid van je smartphone met AQUA

versterker voor je smartphone

De smartphone is voor veel mensen de belangrijkste manier om naar muziek te luisteren, alleen kan de geluidskwaliteit wel wat beter. Een versterker als AQUA kan daarbij helpen.

Het grote probleem zit in de audio-uitgang van de smartphone. De meeste gebruikers pluggen hun koptelefoon of oordopjes in de jack en luisteren zo naar hun favoriete muziek. Deze muziek is alleen van lage kwaliteit omdat de software van de smartphone alle info die via deze uitgang gaat comprimeert. Dit gaat ten koste van het geluid.

De meest gebruikte manier om toch een mooi geluid te krijgen is investeren in een goede koptelefoon. Deze kan nog heel wat maken van de muziek, maar deze blijft toch in een waardeloze kwaliteit. Beter is het om te zorgen dat de muziek beter de smartphone verlaat. De makers van AQUA gebruiken hiervoor de andere uitgang die het apparaat heeft: de USB (Android) of Lightning (Apple). Docking Stations maken bijvoorbeeld al gebruik van deze aansluiting.

Extra boost

AQUA gaat nog een stap verder en zorgt dat het signaal nog een extra boost krijgt door de muziek om te zetten van 16bit/48kHz naar 24bit/192kHz. Dat verschil is goed te horen op elk soort koptelefoon of oordopje. Natuurlijk zal een dure koptelefoon het allemaal nog mooier laten klinken, maar met een AQUA-versterker is de basis al veel beter dan in een normale situatie.

De AQUA is klein en licht en heeft geen batterij. Je sluit deze dus simpel aan op je smartphone en plugt vervolgens je koptelefoon in de versterker. Je kunt een AQUA bestellen via Kickstarter, waarna deze in november bezorgd zal worden. Op dit moment is de verkoopprijs $59. Deze zal uiteindelijk $79 worden.

versterker voor je smartphon

versterker voor je smartphon

versterker voor je smartphon