De voordelen van op vakantie gaan met een huurauto

ga op vakantie met een huurauto

Met een huurauto zie je meer. Maak daarom van je volgende vakantie eens een echte roadtrip. Alleen of met vrienden een nieuw land of nieuwe streek ontdekken geeft het ultieme gevoel van vrijheid.

Ieder jaar doet verhuurder Sunny Cars onderzoek naar de laatste trends op het gebied van huurauto’s en vakantie en zet deze in een trendrapport. Een aantal interessante en opvallende trends willen we graag met je delen, zodat je wellicht inspiratie krijgt voor een volgende reis. Deze tijd van het jaar blikken mensen namelijk graag vooruit naar wat komen gaat en daar horen vakantieplannen natuurlijk bij.

De belangrijkste vraag is natuurlijk waarom je op vakantie een auto zou moeten huren. De meest gegeven antwoorden liggen wellicht voor de hand, maar zeggen tegelijkertijd ook heel veel over de voordelen van een vakantie met een huurauto. Vrijheid en flexibiliteit zijn de voornaamste redenen. Je pakt op het vliegveld de auto en je kunt meteen doen wat je wilt. Rijd je direct naar je accommodatie? Of stop je eerst bij een bezienswaardigheid of een supermarkt? Je komt met een huurauto immers comfortabel op plekken waar je normaal niet zo gauw komt.

Roadtrip

Bij een huurauto hoort natuurlijk het maken van een roadtrip. Je kunt vanzelfsprekend ook dagtochten maken vanuit één adres, maar uit het trendrapport blijkt dat 49% van de autohuurders op twee of drie plaatsen overnacht. En 20% gaat zelfs langs vijf of meer plekken. Per dag rijden ze gemiddeld zo’n 100 tot 200 kilometer. Van de autohuurders boekt 51% trouwens van te voren de slaapplekken en maar 12% doet het ter plaatse, op de bonnefooi. Uit ervaring kan ik zeggen dat het loont om van te voren minstens onderzoek te doen of het aan te raden is om te reserveren of dat er ter plaatse altijd wel een slaapplek te vinden is.

De populairste landen om een auto te huren zijn achtereenvolgens: Spanje, Griekenland, Italië, de VS en Portugal. Het mooie aan al deze landen is dat je kunt kiezen voor zowel de toeristische hoogtepunten als voor minder bekende streken. Met een huurauto kom je immers overal waar je maar wilt zijn. Niet zo lang geleden schreven we nog over hoe je leuke nieuwe routes in deze populaire vakantielanden kunt ontdekken. Je hoeft namelijk niet alles zelf helemaal uit te vinden. Dat maakt de vakantie een stuk zorgelozer.

Kosten

Voor Nederlanders zijn de kosten van een vakantie heel belangrijk. Vandaar dat er bij het huren van een auto de prijs de belangrijkste factor is. Een kleinere groep kiest eerder voor comfort, ruimte en luxe. Ook het kunnen kiezen voor een betrouwbaar automerk is een factor die mee kan spelen. Andere zaken die een rol kunnen spelen bij de ervaring (positief of negatief) zijn onvoorziene kosten, het meekrijgen van een andere auto, een lange wachtrij bij het afhalen en onvriendelijke medewerkers.

In het onderzoek van Sunny Cars zijn in totaal 3090 Nederlanders ondervraagd over hun ervaring met een huurauto in het buitenland. De schat aan informatie die hier uit voort is gekomen, is voor iedere potentiële roadtripper hartstikke interessant. Sunny Cars doet bovendien erg z’n best om te leren van de fouten van andere verhuurders. Hierdoor zijn de contracten met Sunny Cars vele malen relaxter en zorgelozer dan die van een ander bedrijf. Zo heb je bijvoorbeeld bij Sunny Cars geen verborgen kosten en hoef je geen borg te betalen.

Volg Mixed Grill op social media