Twee speciale versies van de Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

Al sinds eind jaren 80 brengt Nike nieuwe modellen van de Air Max uit. Als er een model is dat opvalt vanwege zijn radicaal andere design ten opzicht van zijn voorganger dan is het wel de Air Max 95. Deze schoen bestaat nu 20 jaar en dat viert Nike met twee speciale uitgaven.

Voor het eerst in de geschiedenis krijgt de 95 een radicale make-over. Twee ontwerpers hebben een eigen, moderne draai aan het origineel gegeven. Dat resulteert in de Air Max 95 Ultra Jacquard en de Women’s Air Max 95 Ultra.

De mannenversie van de 95 is radicaal veranderd door ontwerper Ben Yun. Zo is de bovenkant van de schoen gemaakt uit één stuk geweven jacquard waaroverheen dikke flywire-kabels lopen. Het eindresultaat is een moderne hardloopschoen met het klassieke DNA van het ontwerp uit 1995. De stof en de flywire maken de schoen licht, maar toch stevig en tegelijkertijd lekker opvallend.

De vrouwenversie van de schoen is onder handen genomen door Dylan Raasch die eerder verantwoordelijk was voor de Nike Roshe One en de Air Max Thea. Twee modellen die zeer populair zijn bij vrouwen. Voor zijn versie van de Air Max 95 heeft hij het oude ontwerp zo veel mogelijk gestript en teruggebracht naar minimalistische details. Zelf de opvallende zool van de originele 95 is daarbij gesneuveld. Kenners zien ook dat het kleurverloop op de schoen precies andersom is dan bij het origineel.

Beide schoenen zijn te koop vanaf 16 juli.

Air Max 95 Ultra Jacquard

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

Women’s Air Max 95 Ultra

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

Volg Mixed Grill op social media