Tribal Art Fair in De Duif

tribal art fair

Op 27, 28 en 29 oktober vindt de 15de editie van de Tribal Art Fair plaats in De Duif. In het bekende kerkgebouw aan de Amsterdamse Prinsengracht tonen 20 vooraanstaande galeries uit binnen- en buitenland etnografische objecten uit Afrika, Azië, Oceanië, Zuid- en Noord-Amerika.

Tot de tribale kunst behoren zaken als beelden, maskers, speren en schilden. Maar ook textiel uit Zuidoost-Azië, sieraden uit Oceanië, traditionele betaalmiddelen en unieke miniaturen van de Inuit. Dikwijls zijn het objecten voor dagelijks gebruik of objecten die te maken hebben met belangrijke momenten in een levenscyclus, zoals vruchtbaarheids-, initiatie- en transitierituelen. Bezoekers zullen in elk geval worden verrast door intrigerende etnografische voorwerpen. Alle tentoongestelde objecten zijn van te voren overigens beoordeeld door experts.

Terugkerend evenement

Organisator van de Tribal Art Fair is Finette Lemaire van Galerie Lemaire. Ze is trots op het feit dat de kunstbeurs al 15 jaar bestaat. Voor veel internationale verzamelaars en handelaren is de Tribal Art Fair een evenement geworden om elk jaar te bezoeken. Maar ook liefhebbers en mensen die nieuwsgierig zijn naar etnografica zijn van harte welkom. Bijzonder om te vermelden is trouwens dat maar liefst de helft van de bezoekers een aankoop doet.

Speciaal programma

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar Amsterdam dit weekend en loop tijdens een rondje wandelen over de grachten eens binnen bij De Duif om te kijken naar alle bijzondere objecten. Ook is het mogelijk om meer te weten te komen over tribal art door het volgen van een rondleiding of het bijwonen van een lezing of filmvertoning. Je kunt je bezoek aan deze beurs overigens goed combineren met de Affordable Art Fair, dat aankomend weekend ook in de hoofdstad plaatsvindt.

Tribal Art Fair
27 t/m 29 oktober 2017
Openingstijden: 11:00 tot 18:00 uur
Entreeprijs: € 5,-

De Duif
Prinsengracht 756
Amsterdam

tribal art fair

tribal art fair

tribal art fair

tribal art fair