Trailer: Sherlock gaat terug in de tijd voor een kerstspecial

Dr. Holmes and Watson

Een van de betere televisieseries van de afgelopen jaren is na een te lange pauze weer terug. Deze Kerst zal er een special zijn van Sherlock waarna het vierde seizoen snel volgt.

Het bijzondere aan de kerstspecial is dat deze aflevering zich afspeelt in een heel andere tijd. Dr. Holmes en Watson leven opeens in het Victoriaanse Londen, een setting die natuurlijk uitstekend past bij de klassieke verhalen over Sherlock Holmes.

Het was mooi dat de makers van de serie Sherlock deze verhalen juist naar de hedendaagse tijd hadden vertaald, maar een aflevering in een ouderwetse setting lijkt me ook zeer interessant. Al was het maar vanwege de prachtige snor van Martin Freeman.

Bekijk hier de veelbelovende trailer van de kerstspecial van Sherlock.

Na de special zal het niet lang meer duren voordat er een nieuw seizoen van 3 afleveringen te zien zal zijn. Nu moet ik zeggen dat ik seizoen 3 persoonlijk tegen vond vallen. Dat kwam vooral doordat seizoen 1 en 2 zo vreselijk goed waren, maar ook omdat de makers te veel gingen experimenteren. In plaats van het oplossen van een vreemde moord ging men op zoek naar de verhalen achter de personages. Hopelijk is seizoen 4 weer als vanouds.

Mocht je de serie nog niet hebben gezien, alle seizoenen zijn te zien in Netflix.