The sky is the limit!

op de top

Op zoek naar een leuk en sportief uitje met familie of vrienden? Of zoek je een nieuwe sportieve bezigheid om te beoefenen? Overweeg het opzoeken van grote hoogtes, en werk op een leuke manier aan je lichamelijke conditie: ga klimmen!

Klimmen in alle soorten en maten
Klimmen kun je beoefenen op verschillende manieren. Allereerst dien je te bepalen in welk klimaat je wil klimmen. Ben je een echt buitenmens, of wil je liever niet afhankelijk zijn van weersinvloeden? Zowel binnen als buiten kan de klimsport beoefend worden. Kies je voor binnen klimmen, dan kies je voor klimmen op artificiële wanden. Hierbij zijn diverse grepen geplaatst op een kunstmatige wand, waarbij je via diverse routes naar boven klimt. Boven aan de wand zijn beveiligingspunten bevestigd, waardoor je tijdens je klim gezekerd kunt worden. Voor de beginnende klimmer is binnen klimmen op een kunstmatige wand een mooi beginpunt. Door heel Nederland zijn klimhallen gevestigd waar je een middagje aan de slag kunt.

klimmen

Wees goed voorbereid
Ondanks de vrije toegankelijkheid van klimhallen is het belangrijk om goed na te denken of de klimsport wel voor jou is weggelegd. Om een middagje klimmen vol te kunnen houden is namelijk een goede lichamelijke conditie vereist. Klimmen kost vooral veel armkracht, en gaat gepaard met enige lenigheid en coördinatie. Ben je van plan regelmatig de klimwand te bestijgen, dan dien je zeker aandacht te besteden aan deze punten!

Naast een goede conditie, die je ook qua kleding goed uitgerust te zijn. De kleding is voornamelijk belangrijk wanneer je kiest voor klimmen in de buitenlucht. In de klimhal is sportkleding aan te raden, maar er gelden andere maatstaven voor goede outdoorkleding. Voor de sport- en professionele klimmers zijn er speciale klimschoenen, jacks en beveiligingsmaterialen verkrijgbaar voor een prettige klim.

Geprikkeld om aan de slag te gaan? Het web biedt veel informatie over binnen en buiten klimmen. Zoek dus snel de dichtstbijzijnde klimhal of outdoor locatie en bereid je zowel qua conditie als kledingkeuze gedegen voor. Dan is the sky the limit!

Volg Mixed Grill op social media