Tesla Model X is de SUV van de toekomst

de nieuwe SUV van Tesla

Dat Tesla revolutionaire auto’s maakt bewijst het merk maar weer eens met de lancering van de Model X. De geheel elektrische SUV zit boordevol technische snufjes en heeft ook nog eens indrukwekkende prestaties.

Wat het eerst opvalt als je de auto bekijkt zijn de achterste deuren. Deze gaan open als vleugeldeuren, maar wel net even anders dan die bij dure sportwagens. De Falcon-doors gaan eerst recht omhoog om dan vervolgens open te klappen. Ideaal als er weinig ruimte naast de auto is. Bovendien kun je in de deuropening staan en zo goed bij de achterste rij stoelen. Handig om bijvoorbeeld een klein kind in een kinderstoeltje te zetten.

Ik had het al over de achterste rij stoelen: in de Tesla Model X zijn er namelijk 3 rijen stoelen. Zo is er ruimte voor 6 of 7passagiers. Wat verder opvalt aan de binnenkant is de enorme voorruit. Dit is volgens Tesla de grootste op de markt. Het geeft de chauffeur en de passagiers een enorm gevoel van ruimte en vrijheid.

Razendsnel

Ondanks dat de Model X een gezinsauto lijkt doen de prestaties niet onder voor de andere modellen van Tesla of reguliere auto’s. De auto heeft een topsnelheid van 250 km/h en kan optrekken naar 100 km/h binnen 4.8 seconden. De sportieve Tesla Model X P90D heeft zelfs een optie met de geweldige naam Ludicrous-mode waarbij je dit in 3.2 seconden kunt doen. Met de batterij kun je zo’n 400 kilometer rijden. Dat is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik.

Een andere bijzondere optie is de Bio Weapon Defense-mode. Mocht je ooit met je auto in een chemische of biologische aanval terecht komen, dan kun je met deze knop de lucht filteren tot een kwaliteitsniveau dat vergelijkbaar is met die in ziekenhuizen.

De Tesla Model X zal in de tweede helft van 2016 in de showrooms staan.

de nieuwe SUV van Tesla

de nieuwe SUV van Tesla

de nieuwe SUV van Tesla

de nieuwe SUV van Tesla

de nieuwe SUV van Tesla

de nieuwe SUV van Tesla

Een redacteur van The Verge mocht al een ritje maken in de Model X en maakt daarover de volgende video:

Volg Mixed Grill op social media