Terra Flamma: indrukwekkende foto’s van bosbranden

Terra Flamma

Bosbranden zijn een levensgevaarlijk fenomeen. Toch zit ook hier een fascinerende kant aan. Fotograaf Stuart Palley uit Californië maakt geweldig mooie foto’s van de branden.

Palley is overigens geen sensatiejager, maar eerder een fotojournalist die deze natuurrampen in beeld brengt. Ook ik ben me bewust van het feit dat ik mijn woorden moet wegen als ik enthousiast schrijf over een fenomeen dat hectares natuur verwoest en daarbij soms ook huizen en mensenlevens in meesleurt.

Lange sluitertijd

Het is alleen zo dat de manier waarop deze fotograaf de bosbranden weet vast te leggen erg bijzonder is. Hij laat de branden een onderdeel zijn van de omringende natuur. Dat levert foto’s op waarbij je boven de branden een prachtige sterrenhemel ziet. Ook zijn heel veel foto’s gemaakt met behulp van een lange sluitertijd. Daardoor ziet het vuur er soms surrealistisch uit of zie je een cirkel in de lucht die de route van een helikopter blijkt te zijn.

Overigens heeft Stuart Palley meerdere cursussen over branden en bosbranden in het bijzonder gevolgd en kan hij dus bijdragen in het voorkomen of bestrijden ervan.

Terra Flamma

Terra Flamma

Terra Flamma

Terra Flamma

Terra Flamma

Terra Flamma

Terra Flamma

Terra Flamma

Terra Flamma

Terra Flamma

Volg Mixed Grill op social media