teamLab strijkt neer in Buitenplaats Doornburgh

teamlab

Het Japanse kunstenaarscollectief teamLab maakt duizelingwekkende digitale kunst waarin de natuur een hoofdrol speelt. Vanaf 10 april is één van hun werken te bewonderen in Buitenplaats Doornburgh in Maarssen.

Het werk Continuous Life and Death at the Now of Eternity uit 2017 is een grote video-installatie waarop de levensloop van bloemen te zien is. Van de knop tot de volle bloei en uiteindelijk de dood. De gehele cyclus komt hier voorbij als een digitale ode aan de cyclus van het leven. Het werk reageert op het tijdstip van de dag en is dus altijd anders.

Priorij

Het loont dus de tijd te nemen om het werk in je op te nemen en tot je door te laten dringen. Elke donderdag tot en met zondag kun je het werk tussen 10 en 17 uur bewonderen in de Priorij van Buitenplaats Doornburgh. Doordat de toegang gratis is, kun je gemakkelijk meerdere malen langskomen om telkens op een ander tijdstip naar de installatie te kijken.

Het tonen van Continuous Life and Death at the Now of Eternity van teamLab is onderdeel van het voorjaarsprogramma van Doornburgh, Buitenplaats in bloei.

Volg Mixed Grill op social media