Takashi Murakami maakt QR-code voor Louis Vuitton

Van de QR-code gaan we de komende tijd nog veel horen. Deze barcodes zijn met je mobiele telefoon te scannen waarna je meteen naar een website gaat. De meeste zien er echter nogal saai uit, daarom heeft Louis Vuitton de hulp ingeroepen van designer Takashi Murakami op een kleurrijke QR te ontwerpen.

Als je de code scant kom je op een Japanse versie van de Louis Vuitton-website uit, waar je niet zo snel wat te zoeken hebt. Het idee echter is erg interessant. Zeker omdat steeds meer bedrijven, instellingen en ontwerpers gebruik gaan maken van de QR-code.

Zo zijn er al posters in abri’s gesignaleerd met daarop een code zodat je meer info over het product kunt krijgen. Ook zul je ze binnenkort in het museum naast een schilderij kunnen vinden, zodat je uitgebreide informatie over een schilderij op je mobiel kunt bekijken. Mocht je het zelf willen proberen UpCode is een goed gratis programma voor je mobiele telefoon om QR-codes mee te lezen.

Deze code is trouwens niet het enige dat Takashi Murakami ontwierp voor Louis Vuitton, binnenkort verschijnt er ook een collectie tassen en portemonnees.

Volg Mixed Grill op social media