Streets of the World in een leegstaande parkeergarage

Streets of the world

Op 3 november wordt in Amsterdam Zuidoost de bijzondere fototentoonstelling Streets of the World geopend. In de leegstaande parkeergarage Kempering kun je een wereldreis maken door langs de levensgrote straatfoto’s van Jeroen Swolfs te wandelen.

De laatste 7 jaar reisde fotograaf Jeroen Swolfs de hele wereld over. Inmiddels heeft hij bijna alle landen gezien. Telkens als hij een nieuw land bezocht, maakte hij een foto van het straatleven in de hoofdstad. Elk beeld werd technisch op dezelfde manier geschoten, met precies in het midden de horizon. Hierdoor ontstaat een mooi effect als je langs te tentoonstellingswanden loopt. De foto’s sluiten perfect op elkaar aan. Er ontstaat hierdoor een verhaal. Het laat gelijktijdig overeenkomsten en verschillen zien tussen mensen wereldwijd. Volgens de fotograaf zijn mensen veel meer hetzelfde dan ze denken, ondanks verschillen in leefomgeving.

Parkeergarage in Zuidoost

Bijna tweehonderd foto’ s zijn er te bewonderen in de parkeergarage. Het formaat van de foto’s is 4 bij 2 meter. In totaal is er ruim honderd meter aan tentoonstellingswanden gebruikt. Er is niet voor niets gekozen voor deze plek in Amsterdam Zuidoost. In dit stadsdeel staan dagelijks 140 nationaliteiten met elkaar in verbinding. Zo wordt bijna de hele wereld gerepresenteerd.

Pop-up event

Jeroen Swolfs is bijna klaar met zijn project ‘Streets of the World’. Inmiddels hoeft hij nog maar 6 landen te bezoeken. Ben je benieuwd geworden naar zijn foto’s en het verhaal dat ze vertellen? Breng dan een bezoek aan de kortdurende expositie. Van 4 t/m 7 november is de parkeergarage geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Ook maakt de tentoonstelling deel uit van de Museumnacht. Bij de expositie kun je ook heerlijk internationaal eten.  Mensen uit de buurt zullen gerechten van over de hele wereld bereiden.

streets of the world
Nairobi, Kenia
streets of the world
Berlijn, Duitsland