Stranger Things laat de website van museum crashen

dinosweater in Stranger Things

De Netflix-serie Stranger Things is razend populair. Een goed voorbeeld daarvan is het verhaal rondom een paarse sweater met een brontosaurus.

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van Stranger Things draagt Dustin een sweater van het Science Museum of Minnesota. Heel veel fans van de serie gingen na het kijken van de aflevering online zoeken of de trui ergens te koop was.

80.000 sweaters

Costume designer Kim Wilcox had de sweater echter ergens in een stapel vintage kleding gevonden. De trui is dus echt afkomstig uit de jaren ’80. Het museum kreeg desalniettemin zoveel verzoeken binnen, dat ze besloten de dino-sweater opnieuw uit te brengen. Er werden maar liefst 80.000 exemplaren gemaakt.

Je zou denken dat zo’n aantal voldoende is, maar dat was niet het geval. Alle sweaters waren binnen 1 dag uitverkocht en de online aanloop zorgde dat de gehele website van het museum meerdere malen crashte. Inmiddels is de storm een beetje gaan liggen en is er een tweede batch te koop. In de online museumshop kun je kiezen tussen een sweater, een hoodie en een t-shirt in zowel maten voor volwassen als kinderen.

Volg Mixed Grill op social media