Recensie: Storybox – You Can Be Replaced

hoort bij recensie

Sommige telefoontjes kunnen je leven een wending met grote gevolgen geven. Zo ook degene die Helge Slikker, de frontman van Storybox ontving. Aan de andere kant klonk de stem van Roger Bechirian, een producer die eerder werkte met Nick Lowe, The Undertones en Elvis Costello. Hij wilde graag met de band gaan samenwerken. Van het een kwam het ander: de Nederlandse band vloog even later naar Engeland en het resultaat ligt nu in de winkel.

De titel You Can Be Replaced slaat in ieder geval niet op de inhoud van dit album. Natuurlijk is de plaat niet vernieuwend of experimenteel, maar zulke kwaliteitspop is zeker een zeldzaamheid in ons land. Voor vergelijkbare bands zul je buiten de landsgrenzen naar acts als bijvoorbeeld The Thrills moeten kijken. Vooral de regelmatig terugkerende banjo van Oscar Buma roept dat gevoel op en schept dat zonnige Eastcoastsfeertje op dat The Thrills ook zo kenmerken.

Perfect gezelschap

Opvallend is dat het weer een grote rol speelt in de teksten van de nummers, vaak staat in de tekst een verwijzing naar wat voor weer het is in het verhaal dat het liedje vertelt. Ondanks dat de winter in twee teksten aanwezig is, klinkt het album vooral zonnig en zomers. De muziek ligt niet zwaar op de maag, de zang is melancholiek en dromerig. Dit album van Storybox is dus perfect gezelschap tijdens de komende lente en zomer.

Volg Mixed Grill op social media