Steun Team Iceland tijdens het WK Voetbal

Nederland heeft zich niet geplaatst voor het WK Voetbal in Rusland deze zomer. Het sympathieke IJsland daarentegen wel. Wij geven je een aantal redenen waarom je deze zomer voor IJsland moet zijn.

Voor de IJslanders is dit het allereerste WK waar ze aan mee zullen doen. Dat het kleine land wel degelijk iets te zoeken heeft in zo’n groot toernooi bewezen ze twee jaar geleden op het EK waar ze Portugal achter zich lieten in de poulefase en vervolgens de Engelsen naar huis stuurden.

Viking Clap

Tijdens die wedstrijden zagen we een elftal dat nog ouderwets als één team knokt en een groep zeer fanatieke supporters. Vooral de coole Viking Clap maakte indruk over de hele wereld. Inmiddels staat IJsland op een knappe 18de plaats op de FIFA-ranglijst. Nederland staat 3 plaatsen lager.

Sterspeler

Veel IJslandse spelers kennen elkaar al sinds de middelbare school en spelen in vaak al meer dan 10 jaar samen. Het is dus een hechte en goed ingespeelde ploeg waar het gezamenlijke doel belangrijker is dan de individuele ego’s en marktwaarden. Met Gylfi Sigurðsson hebben de IJslanders wel degelijk een sterspeler in huis. De middenvelder was zelfs de duurste aankoop ooit voor het Engelse Everton.

Win een reis naar IJsland

Het gevolg hiervan is dat heel veel voetbalfans wereldwijd deze zomer kiezen voor Team Iceland. Speciaal voor al deze fans is er een website waar je je kunt aanmelden als supporter. Uit de inzendingen zullen er een aantal worden geselecteerd en de gelukkigen mogen dan gratis naar IJsland vliegen om daar de wedstrijd IJsland-Argentinië te kijken. Ongeacht de uitslag zal dat een heel bijzondere ervaring worden.

Volg Mixed Grill op social media