Spotify’s Year in Music

Can't feel my face

Spotify, de populaire muziekstreamingdienst, komt regelmatig met een leuke tool. Zo lanceerde de streamingdienst eerder dit jaar ‘Found them First’, een tool waarmee je kan zien naar welke artiesten jij al luisterde voordat ze beroemd werden. Nu het einde van het jaar nadert, komt het bedrijf met een tool die je een overzicht geeft van alle muziek die je het afgelopen jaar hebt geluisterd. Een absolute aanrader!

Jouw persoonlijke eindejaarslijstje

Hoe werkt het? Ga naar deze website en log in met je Spotify-account. Je krijgt nu het nummer waarmee je het jaar bent begonnen te horen. Vervolgens kun je verder naar beneden scrollen of via het menu de categorie selecteren die je wilt bekijken. Kom te weten welke artiesten, albums en tracks je dit jaar het meeste hebt beluisterd, en hoeveel minuten je in totaal aan het luisteren van muziek op Spotify hebt besteed! Gebruik je Spotify al meerdere jaren? Dan krijg je ook te zien hoe je muzieksmaak door de jaren heen is veranderd.

De favoriete muziek van Nederland

Naast een persoonlijk eindejaarslijstje kun je ook zien wat de favoriete muziek van de gemiddelde Nederlandse Spotify-gebruiker is. We hebben de belangrijkste bevindingen alvast voor je op een rijtje gezet:

Top artiesten

 1. Ed Sheeran
 2. Ronnie Flex
 3. Kygo
 4. The Weeknd
 5. Lil’ Kleine

Top albums

 1. Various Artists – New Wave
 2. The Weeknd – Beauty Behind the Madness
 3. Major Lazer – Peace is the Mission
 4. OMI – Me 4 U
 5. James Bay – Chaos and The Calm

Top tracks

 1. Major Lazer – Lean On (feat. MØ & DJ Snake)
 2. OMI – Chearleader – Felix Jaehn Remix Radio
 3. Kygo – Stole the Show
 4. Kenny B – Parijs
 5. Mark Ronson – Uptown Funk

Maak je nog geen gebruik van Spotify? Dan is het zeker de moeite waard het eens uit te proberen. Dat kan natuurlijk gratis, maar je kunt er ook voor kiezen een Premium-abonnement af te sluiten. Je hebt dan geen last van reclame-onderbrekingen en kunt ook zonder internetverbinding muziek afspelen. Een abonnement kost € 9,99 per maand en je kunt betalen met een creditcard, met PayPal of via paysafecard.

Volg Mixed Grill op social media