Spectaculaire taarten van Dinara Kasko

taart van Dinara Kasko
Streusel, amandelcreme, gekonfijte aardbei, gekonfijte aalbes, mousse met stukjes witte chocolade.

Nog geen jaar nadat we voor het eerst schreven over de prachtige taarten en toetjes van Dinara Kasko, zijn we terug met een nieuwe post over haar werk. De taarten zijn in de tussentijd nog mooier en waarschijnlijk ook lekkerder geworden.

De Oekraïense patissier heeft een achtergrond als architect en dat zie je heel mooi terug in de bijzondere dingen die ze maakt. Architectuur, wiskunde en heerlijk eten komen samen in de taarten van Dinara Kasko.

Fundering

Om tot al deze mooie creaties te komen, gaat Kasko ook echt als een architect te werk. Als eerste is er de fundering, dan volgt de vorm en tot slot de decoratie. Dat zie je mooi terug op de foto’s waarbij de taarten zijn aangesneden. Dat lijkt zonde, maar waarschijnlijk zijn ze zo lekker dat de smaak alles goed maakt.

taart van Dinara Kasko
Deze cake is een samenwerking met designer Andrej Pavlov.
taart van Dinara Kasko
Streusel met amandelsponscake, gekonfijte kers en yoghurtmousse.
taart van Dinara Kasko
Krokante bodem met sponscake met gedroogde abrikoos, romige pudding van abrikoos, gekonfijte abrikoos en kumquat, abrikozenmousse.

taart van Dinara Kasko

taart van Dinara Kasko
Sponscake met gekonfijte grapefruit, mousse van grapefruit, meringue van grapefruit, grapefruit in siroop en mousse met witte chocolade.
taart van Dinara Kasko
Binnenkant: mousse met gekarameliseerde witte chocolade, gekonfijte bessen, chocoladesponscake met rode bessen en bessenglazuur. Buitenkant: isomalt en chocolade.
taart van Dinara Kasko
Voronoi-diagram met bessen

taart van Dinara Kasko

https://www.instagram.com/p/BN6IvGPhQ9b/?utm_source=ig_embed