Sony ontwikkelt draagbare airco

De zomers lijken steeds heter te worden. Sony komt met een slimme oplossing om het tijdens een hittegolf koel te houden: een draagbare airco die in je kleding past.

De Sony Reon is nu nog in ontwikkeling. Het Japanse bedrijf verwacht dat de airco in 2020 op de markt komt. Via een crowdfundingspagina kun je nu al een exemplaar reserveren voor maart volgend jaar. Dan heb je gegarandeerd een heerlijk koele zomer.

T-shirt

Het apparaat is net iets kleiner dan een smartphone en moet worden aangebracht in een speciaal voor de Reon ontworpen t-shirt. Daar kun je de pocket-airco kwijt in een speciaal zakje bij de nek. Via Bluetooth staat de airco in verbinding met je telefoon. Met behulp van een app kun je de temperatuur regelen.

Volgens de makers is het mogelijk om de temperatuur maximaal 13 graden Celsius omhoog of 8 graden omlaag te krijgen. De Sony Reon is op te laden via een USB-C-aansluiting. Met een volle batterij kun je 24 uur gebruik maken van de airco. Er komt een reguliere versie en een Lite versie op de markt. De prijzen zullen rond respectievelijk 130 en 110 komen te liggen.

Altijd koel met een draagbare airco

Altijd koel met een draagbare airco

Altijd koel met een draagbare airco

Altijd koel met een draagbare airco

Volg Mixed Grill op social media