Jouw smartphone kan helpen in een onderzoek tegen kanker

onderzoek tegen kanker

Als jij ‘s nachts ligt te slapen kan je smartphone heel nuttig werk verrichten. Met de app DreamLab help je namelijk bij onderzoek naar de genezing van kanker.

Alhoewel het een Australisch project is, kun je hier aan de andere kant van de planeet ook je steentje bijdragen met de installatie van DreamLab. Het draait namelijk allemaal om de rekenkracht van je smartphone. Door de app op zo veel mogelijk apparaten te laten draaien ontstaat 1 groot netwerk dat is te vergelijken met een supercomputer.

Het Australische Garvan Institute of Medical Research zou graag zo’n supercomputer willen hebben om data te verwerken. In plaats van het geld te steken in de aanschaf van een extreem dure computer lieten ze Vodafone gratis een app maken.

3.000 keer sneller

Als 100.000 mensen de app installeren kan het team van het Garvan Institute of Medical Research de data 3.000 keer sneller verwerken. In het geval van 5 miljoen gebruikers is dat zelfs 150.000 keer. Het loont dus echt de moeite om een klein steentje bij te dragen.

De app, die helaas alleen beschikbaar is voor Android, werkt heel simpel. Na installatie krijg je een paar opties en dan kan Dreamlab zijn werk doen. Ik heb het geïnstalleerd op mijn Samsung Galaxy Tab en daarop draait de app (alleen) als de batterij 100% is, de tablet verbonden is met Wi-Fi en aan de oplader is gekoppeld. Download vandaag nog de app DreamLab en doe mee.

Volg Mixed Grill op social media