In de nieuwe Skylanders: Superchargers staan voertuigen centraal


Skylanders: Superchargers

Op 20 september komt er een nieuwe Skylanders-game uit. In Skylanders: Superchargers is het voor het eerst mogelijk om je Skylander een ritje te laten maken in een auto, vliegtuig of onderzeeër.

Als je kijkt hoeveel ruimte de Skylanders krijgen in de speelgoed- of gameswinkel, dan kun je niet anders concluderen dat deze gamereeks een enorm groot succes is. De combinatie van een game en fysiek speelgoed is goud waard en door velen (Amiibo, Disney Infinity, Lego Dimensions) inmiddels gekopieerd.

Trap Team

Sinds mijn nu 6-jarige zoon een paar maanden geleden de spelcomputer heeft ontdekt speel ik opeens een heel ander soort games dan voorheen. Naast Mario Kart en Rayman Legends is dat de laatste tijd vooral Skylanders Trap Team geweest. Soms speelde hij alleen, maar vaak deed ik mee en daar beleefde ik veel meer plezier aan dan ik van te voren dacht. Skylanders is echt uniek vanwege het feit dat de tastbare poppetjes die je in de winkel koopt tot leven kunnen komen op je tv-scherm. Dit gaat met behulp van het portal, een platform waar je de Skylanders op kunt zetten om ze zo te verplaatsen naar de game.

In de laatste game, Skylanders: Trap Team, was de geniale toevoeging het gebruik van kristallen waarmee je de verslagen bad guys kon vangen om er vervolgens mee te kunnen spelen. In Skylanders: Superchargers draait het allemaal om voertuigen. De speciale portal voor deze game is daarom groter dan bij de eerdere games. Je kunt immers naast je Skylander ook een voertuig plaatsen. Er zijn voertuigen in drie categorieën: land, lucht en water. De levels zullen ook veel onderdelen hebben die naar die categorieën verwijzen, maar je kunt ook door een waterlevel met een vliegtuig en andersom. Het is dus niet zo dat je een level niet kun spelen omdat je niet het juiste voertuig hebt.

Supercharge

Er zullen waarschijnlijk wel bonuslevels zij die je alleen met een bepaalde Skylander of voertuig kun verkennen. Daarin zit ook voor een deel het geniale verdienmodel van Skylanders. In eerste instantie kun je kiezen uit 20 voertuigen en 20 nieuwe Skylanders. Je kunt hiermee eindeloos combineren, maar ieder personage heeft zijn eigen voertuig. Als je deze combineert krijg je een Supercharge waardoor deze Skylander extra sterk is.

Het goede nieuws is dat je alle oude Skylanders van de vorige games ook gewoon kunt gebruiken in de game. Ook zij kunnen plaatsnemen in de voertuigen. Het is niet helemaal duidelijk te zien op de foto’s, maar zo te zien is er ook plek voor de kristallen in de nieuwe portal.

Skylanders: Superchargers is vanaf 20 september te koop voor PlayStation 4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Wii U en iPad. Voor de Wii en Nintendo DS zal de game in een aangepast versie verschijnen.

Skylanders: Superchargers

Skylanders: Superchargers

Skylanders: Superchargers

Skylanders: Superchargers

Skylanders: Superchargers

Skylanders: Superchargers

Skylanders: Superchargers
Foto: The Verge

Skylanders: Superchargers

Volg Mixed Grill op social media