Skepta maakt een mobiele studio van een Rolls-Royce

Skepta in een Rolls

Rolls-Royce schudt het keurige imago van zich af door een samenwerking met Skepta. Aan de rapper de eer om de nieuwe Rolls-Royce V12 Phantom VIII in primeur te laten gaan.

Dit doen ze op een bijzondere wijze: Phantom VIII rijdt Skepta rond in Zwitserland, terwijl hij op de achterbank een nieuw nummer maakt. Volgens de rapper is dit een prima plek om muziek te produceren: “het is alsof je in business class in het vliegtuig zit, maar dan minus de herrie van het vliegen”.

Mobiele studio

Roll-Royce heeft flink geïnvesteerd om de V12 Phantom VIII stil te maken. Maar liefst 130 kilo aan geluidswerend materiaal is in de auto verwerkt. Een onderdeel daarvan is het glas dat uit een dubbele laag van 6 millimeter bestaat. Hierdoor komt er nagenoeg geen geluid van buiten naar binnen, wat zo’n Rolls-Royce dus een prima plek voor een muziekstudio maakt.

De inspiratie voor het nummer Skepta RR komt niet alleen van de extreem luxe auto, maar ook van de prachtige omgeving langs de route. De chauffeur rijdt de mobiele studio langs een paar van de mooie plekjes in Zwitserland.

Update: helaas is de video verdwenen. Skepta droeg namelijk geen autogordel en zodoende is Rolls-Royce op de vingers getikt.