Fijne dingen die je kunt doen op een schrikkeldag

Love

Schrikkeldag blijft een vreemd fenomeen. Opeens heeft de maand februari een dag extra. Sommige mensen balen omdat ze vandaag een extra dag moeten werken voor hetzelfde salaris, maar er zijn ook voordelen.

Zo krijg je voor elk abonnement dat je hebt lopen een extra dag. Je kunt dus voor je maandbedrag een extra dag gratis internetten, Netflixen, bellen of naar de sportschool. Hier volgen wat tips om die gratis dag goed te benutten.

Netflix

Voor velen staat relaxen gelijk aan Netflixen. Ik zou op geen andere manier meer televisie willen kijken. Je bepaalt zelf wat je kijkt en wanneer en dat zonder reclames of stomme programma’s met zogenaamde BN-ers. Een paar goede tips om te kijken zijn Love (een serie van Judd Apatow over datende dertigers), The Mind of a Chef (een smakelijke serie waarin topkoks hun passies delen. Seizoen 1 draait om David Chang van Momofuku), Fargo (als je deze nog niet gezien hebt…) of een klassieke detective als The Bridge.

Naar de sportschool

Sporten is gezond. Dat lijkt me duidelijk. Maar het valt me op dat veel mensen in de sportschool daar maar wat doen. Veel mensen (vooral vrouwen) te zitten Whatsappen op een fiets of mannen die stoer 1 keer iets zwaars drukken en dan een hele tijd niets doen. Probeer je eens te concentreren op het sporten. Laat je smartphone thuis of in een kluisje en probeer jezelf en je lichaam eens uit te dagen. Doe je altijd cardio, ga dan eens krachttraining doen. Sta je altijd aan gewichten te trekken, ga dan eens 2 kilometer roeien. Of sluit je aan bij een groepsles. Er is vast meer dan alleen Zumba.

Bellen

Je hebt een gratis dag gekregen van je provider. Bel eens met je moeder, oma of die goede vriend van vroeger die je te lang niet hebt gesproken.

Muziek luisteren

Ook je abonnement voor het streamen van muziek geeft je een extra dag. Een mooie kans om wat nieuwe muziek te ontdekken.

Internetten

Verdwaal even lekker een dagje op internet. Doe bijvoorbeeld een luistertest of je echt het verschil kunt horen tussen de kwaliteit van audio, bekijk de geniale filmanalyses van Every Frame a Painting, breng een uurtje door op 9GAG, duik in het archief van Mixed Grill of volg een interessant collega via Coursera.

Fijne schrikkeldag!

Volg Mixed Grill op social media