De unieke schoenen van Dafne Schippers

de schoenen van Dafne Schippers

Gaat Dafne Schippers voor goud op de 200 meter? Aan haar schoenen zal het niet liggen, want Nike heeft met de Nike Zoom Superfly Elite de ultieme schoen voor een gouden race gemaakt.

Bij een goede sprint draait het om 3 dingen: een snelle start, een hoge topsnelheid en het vasthouden van deze snelheid. Samen met een groep wetenschappers heeft Nike gekeken naar hoe een schoen daarbij kan helpen. Het belangrijkste waar een schoen bij kan helpen is het vasthouden van de snelheid in het stuk van ongeveer halverwege de race tot de finish. Vaak valt de beslissing in dit stuk van de sprint.

Om snel te kunnen blijven rennen moet de zool van de schoen samen met de spikes zorgen voor grip en het vasthouden van kracht. Als je de onderkant van de Nike Zoom Superfly Elite ziet dan valt ook meteen op dat deze behoorlijk anders is dan die van een gewone hardloopschoen. De vormen aan de onderkant zijn geïnspireerd op organismen die in de zee leven. De structuur is licht, maar toch heel sterk. Ook is de zool heel erg dun waardoor Dafne haar explosieve energie direct aan de sprintbaan kan doorgeven. Laten we hopen dat de technieken van Nike Dafne Schippers net dat beetje extra geven om Olympisch goud op de 200 meter te pakken.

de schoenen van Dafne Schippers

de schoenen van Dafne Schippers

Volg Mixed Grill op social media