Sterrenchef ontwikkelt ijsjes van groente

Slechts 2 procent van de Nederlanders krijgt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnen. Hoe kun je deze inname op een aangename en makkelijke manier verhogen? Onder leiding van 2-Michelinsterren chef Moshik Roth ontwikkelde &samhoud food biologische ijsjes van groente.

Moshik Roth is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden met groente. Eerder werden er al versmaaltijden en vleesvervangende producten met groente geïntroduceerd. En nu is er de primeur met natuurlijk ijs van 100 procent groente en fruit. Suiker, vet en onnatuurlijke toevoegingen, gangbaar in ijsjesland, zijn bij het maken van dit ijs vermeden.

Natuurlijk en lekker

Groente is van zichzelf niet zoet en daarom is er gekozen om fruit en een vleugje honing toe te voegen. Er zijn 2 toegankelijke smaken ontwikkeld: Sinaasappel Wortel en Komkommer Limoen. De ijsjes zijn lekker en simpel en worden ook door kinderen positief beoordeeld. Heel fijn!

Minder zoet

Voor een gezonde toekomst zullen mensen moeten wennen aan de inname van minder suiker. Met deze ijsjes zet &samhoud food de eerste stappen. Ze hopen hiermee een trend te hebben gezet en dat ijs in combinatie met groente over een aantal jaren niet meer is weg te denken.

Innovaties met groente

&samhoud food is ontstaan vanuit 2-Michelinsterren restaurant &samhoud places. De keuken van het Amsterdamse restaurant dient vaak als proeftuin voor de voedselinnovaties die uiteindelijk op de markt worden gebracht. Het restaurant is opgericht door chef Moshik Roth en ondernemer Salem Samhoud.

Volg Mixed Grill op social media