Plannen voor een ruiterstandbeeld van Nick Cave

nick cave

Op 22 september 1957 zag Nick Cave het levenslicht in het Australische stadje Warracknabeal. Vanwege dit bijzondere feit moet er binnenkort een standbeeld van de beste man in de stad verschijnen.

Via een crowdfundingcampagne moet het geld worden binnengehaald dat nodig is om het kunstwerk te realiseren. Het ontwerp bestaat al een tijdje en stelt een halfnaakte Nick Cave op een steigerend paard voor. De zanger zelf noemt het een “prachtig staaltje homo-erotische kunst”.

Ontmoeting in een pub

Momenteel bestaat er al een kleine sculptuur van het ontwerp. Deze is ooit gemaakt en bedacht door beeldhouwer Corin Johnson die tevens speelt in de Britse post-punk band H.Grimace. Ergens midden jaren 90 ontmoette Johnson in een pub Nick Cave en zijn Bad Seeds waarna het gesprek op een gegeven moment op het maken van een kunstwerk kwam.

Corin Johnson bedacht een bronzen beeld van Nick Cave op een paard met slechts een lendendoek om. Dit is het beeld dat dus in Warracknabeal moet verschijnen in een versie die iets groter dan levensecht moet worden. Voor het Australische stadje zou het zomaar een publiekstrekker kunnen worden.

standbeeld van Nick Cave

standbeeld van Nick Cave