Roses brengt je in Zuid-Amerikaanse sferen

Roses by Sal in Amsterdam

Voor een bezoek aan Zuid-Amerika hoef je geen lange reis te maken. Een tripje naar Roses by Sal in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat is genoeg.

Roses by Sal is een fijne combinatie van een pisco-bar en een Latijns-Amerikaans restaurant. De keuken richt zich op het beste uit landen als Mexico, Peru en Argentinië. Je kunt terecht voor empanadas, vlees en vis van de grill en Latijns-Amerikaans streetfood. Ook is het mogelijk om een goede sigaar te roken in de speciale rokerslounge.

In het achterste deel van het pand of op eerste verdieping kun je rustig aan een tafel genieten van je maaltijd. Ben je meer in voor een snack en een goede borrel, dan kun je plaatsnemen aan of bij de bar. Onder het neonlicht geniet je van het mooie interieur, lekkere hapjes en de beste cocktails. Je waant je hier echt op een andere plek dan Amsterdam.

Fernet-Branca

Een Pisco Sour bestellen is natuurlijk wat je hier het eerste doet. Deze cocktail uit Peru is een frisse mix van pisco, limoensap en geklopt eiwit. Naast Pisco Sour is er nog keuze uit veel meer bijzondere creaties. Ik was onder de indruk van de pina colada, met daarin als basis Fernet-Branca. Deze bittere kruidenlikeur is de nationale drank van Argentinië, waar ze het vooral met cola drinken (ook lekker). Naast de cocktails at ik enkele heerlijke empanadas en tequenos (gefrituurde kaasstengels). Deze eet je normaal gesproken met guacamole, maar persoonlijk vind ik chimichurri lekkerder.

Roses by Sal is de nieuwste zaak van de broers Vincent en Thomas Uzcudun, die je misschien kent van Salmuera en Little Sal aan de Rozengracht. Wie daar al eens is geweest, zal direct de stijl van de inrichting herkennen: rauw en authentiek. In het pand waar nu Roses is gevestigd was jarenlang het beroemde Rose’s Cantina te vinden.

Roses by Sal in Amsterdam

Roses by Sal in Amsterdam

Roses by Sal in Amsterdam

Roses by Sal in Amsterdam

Roses by Sal in Amsterdam

Roses by Sal in Amsterdam

Roses by Sal in Amsterdam

Roses by Sal in Amsterdam