Robin Pecknold van Fleet Foxes laat van zich horen

comeback in 2016?

Het is al lange tijd stil rond de band Fleet Foxes, veel te lang naar mijn zin zelfs, maar er gloort hoop aan de horizon.

In 2011 bracht de band hun laatste album uit, het prachtige Helplessness Blues en daarna bleef het stil. In 2013 leek het er even op dat Fleet Foxes is de studio aan het werk was. Er verschenen twee berichten op Facebook die de suggestie moesten wekken dat er nieuwe muziek aan zat te komen, maar na korte tijd werden de berichten weer verwijderd. Toen in 2014 zanger Robin Pecknold liet weten dat hij zich wilde gaan concentreren op een studie in plaats muziek leek het over met de Fleet Foxes.

Maar zolang er geen officieel bericht kwam dat de band was gestopt bleven fans hoop houden. Dat geduld van die fans lijkt nu niet voor niets geweest te zijn. Vandaag gebeurden er twee dingen op de officiële Facebookpagina van Fleet Foxes.

De belangrijkste van de twee is een nieuw liedje. Het is een cover van The Five Keys die het origineel uitbrachten in 1956. De zeer toepasselijke titel van het nummer is Out Of Sight, Out Of Mind. Deze versie is opgenomen door zanger Robin Pecknold. Opvallend aan deze cover is het arrangement dat regelmaat ontspoord.

Het tweede wapenfeit is een nieuwe coverfoto op Facebook. Meestal als een band dit doet is dat een teken dat er iets nieuws aan zit te komen. Laten we hopen dat dit ook het geval is. De vorige twee albums van Fleet Foxes behoren immers tot de beste muziek die deze eeuw is gemaakt.

fleet foxes

De afbeelding is het schilderij Bad Habits dat kunstenaar Philip Guston in 1970 maakte.