Review: Alcatel OneTouch Watch

smartwatch van alcatel

Als je jezelf dit jaar hebt voorgenomen om meer te gaan bewegen, dan kan ik je uit eigen ervaring een smartwatch aanraden. Met zo’n slim horloge om je pols zul je heel makkelijk in beweging komen. De Alcatel OneTouch Watch bewijst dat een smartwatch niet duur hoeft te zijn.

De smartwatch is eigenlijk een verlengstuk van je smartphone, maar omdat je deze om je pols draagt zijn er een aantal voordelen. Ten eerste is daar discretie: kun je niet op je telefoon kijken omdat je bijvoorbeeld in een belangrijke vergadering zit, dan kun via de smartphone toch berichten bekijken of zien wie er belt. Het belangrijkste verschil is echter dat je een horloge altijd om hebt en dat je je telefoon wel eens (bewust of onbewust) ergens laat liggen.

Slechte conditie

Het feit dat je smartwatch altijd bij je is komt goed van pas bij de opties die mij fan hebben gemaakt van het dragen van een smartwatch: het bijhouden van mijn bewegingen en activiteiten. Mijn conditie is de afgelopen jaren slechter geworden en daarmee ontstaat ook al snel het gegeven dat je net even teveel kilo’s met je meedraagt. Met behulp van een smartwatch heb ik daar verandering in kunnen aanbrengen.

Het horloge kan namelijk perfect al je bewegingen bijhouden. Door mooie doelen voor jezelf te stellen, zul je zien dat je met behulp van een smartwatch die doelen gaat halen. Zo meet de Alcatel OneTouch Watch de stappen die je zet, of je überhaupt wel in beweging bent en je hartslag. Als belangrijkste doel had ik ingesteld om elke dag minimaal 10.000 stappen te zetten. Dat zijn er meer dan je denkt, maar met een beetje wilskracht is het zeker te halen.

In de praktijk kwam dat neer op dingen op de trap nemen in plaats van de lift of roltrap, een wandeling maken tijdens de lunchpauze en nog eentje na het avondeten. Al deze activiteiten zorgden dat ik per dag minstens een half uur meer in beweging was. Dat scheelt flink wat calorieën en werkt heel goed voor je conditie. Zeker als je besluit om een deel van die stappen rennend af te leggen. Je zult zien dat je na een paar weken al verschil gaat merken.

smartwatch van alcatel

Op de Alcatel OneTouch Watch zijn naast het aantal stappen ook nog een paar andere doelen in te vullen, zoals het aantal kilometer dat je per dag af moet leggen of het aantal minuten dat je in beweging bent. Als je zorgt dat je de 10.000 stappen haalt, dan zit het ook wel goed met deze zaken.

Camera bedienen

Verder is het nog mogelijk om de muziekbibliotheek op je smartphone te bekijken en afspelen, de camera op afstand bedienen en er zit een kompas op. Ook leuk is de optie om tussen verschillende wijzerplaten te kiezen, waarbij die met een eigen foto mijn favoriet is. Dit doe je met behulp van een app die zowel voor iOS als Android beschikbaar is. Het is in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Apple Watch niet mogelijk om extra apps of opties op de smartwatch te zetten.

De Alcatel OneTouch Watch is een basic smartwatch voor een zeer schappelijke prijs. Het heeft zelfs een aantal voordelen ten opzichte van de duurdere concurrenten in de vorm van een in het bandje verwerkte USB-aansluiting waardoor je het horloge makkelijk op kunt laden. Ook gaat de batterij een stuk langer mee dan bijvoorbeeld die van een Apple Watch.

Minpunten zijn het feit dat je geen apps kunt toevoegen en dat de sluiting van het bandje even wennen is. Ook wil de hartslagmeter wel eens weigeren dienst te doen, maar verder is deze smartwatch een prima keuze voor iedereen die 2016 op gezondere wijze in wil gaan.

 

smartwatch van alcatel

Volg Mixed Grill op social media