L’Invité le Restaurant Jan Schaeferbrug is het culinaire hoogtepunt van SAIL Amsterdam

L’invité le Restaurant Jan Schaeferbrug

Nederland is momenteel in de ban van SAIL Amsterdam. Het draait natuurlijk allemaal om de prachtige zeilschepen, maar een feest is pas compleet als er lekker eten en drinken bij is. De meest perfecte plek daarvoor is het tijdelijke restaurant van L’Invité.

Het bijzondere aan dit restaurant is de locatie. Normaal gesproken is de Jan Schaeferbrug de toegangsweg van de stad naar het Java-eiland, maar tijdens de SAIL gaat er geen verkeer over de brug omdat het middelste is weggehaald om zo de schepen vrije doorgang te geven. Horeca-ondernemer Sico de Moel zag daarin een unieke kans om een tijdelijk restaurant op de brug te plaatsen.

Ik mocht aanschuiven tussen de VIP’s en BN-ers tijdens de openingsavond en had daar een heerlijke tijd. Leuke tafelgenoten als Everon Hooi, Jelmer de Boer, Buddy Vedder en B-Brave maakten het een onvergetelijke avond, maar de hoofdrol was natuurlijk voor het eten en drinken. Het vijf-gangen-diner was echt heel goed.

Culinair hoogtepunt

Zoals sommige lezers weten eet ik vegetarisch. Tijdens veel etentjes is dat een beperking (waar ik natuurlijk zelf voor kies), maar in een goed restaurant kan de kok echt laten zien hoe goed hij kan koken. Zoals in dit geval. Alle gangen waren geslaagd. Hoogtepunt was de burrata met Coeur de boeuf-tomaten, basilicumijs en heel erg lekkere olijven. Ik heb dit jaar in meerdere sterrenrestaurants gegeten, maar dit gerecht eindigt in mijn top 5 van dit jaar.

L’invité le Restaurant Jan Schaeferbrug
Burratta met basilicumijs, echt heerlijk.

Mensen die wel vlees en vis eten zitten natuurlijk ook goed. Alle ingrediënten zijn duurzaam en waar mogelijk biologisch. De signature-gerechten van chef Berend Sallows zijn Steak Tartare met mosterd-mousse, kwartelei en krokante rode biet; Schol met gerookte paling, venkel, groene appel en yuzu. Naast het restaurant-gedeelte heeft L’invité le Restaurant Jan Schaeferbrug twee grote terrassen waaronder een Champagneterras.

Je kunt kiezen tussen een 3-gangen- en een 5-gangen-menu:

3 gangen menu bij L ‘invité le Restaurant Jan Schaeferbrug
Steak Tartare met mosterdschuim en krokante rode biet
Schol met paling en yuzudressing
Chocolat, Gianduja en duindoornbes
Jan Schaefer Terras en Oranjehaven Terras: € 75,-
Inclusief Sail aperitief, drie gangen menu, bijpassende wijnen en waters.

5 gangen menu dat L ‘invité le Restaurant Jan Schaeferbrug
Buratta – Coeur de boeuf tomaten en basilicum ijs
Steak Tartare met mosterdschuim en krokante rode biet
Schol met paling en yuzudressing Sukade met rode wijnsaus en groene asperges
Chocolat, Gianduja en duindoornbes
VIP Deck Restaurant: € 125,-
Inclusief Champagne, vijfgangen menu, bijpassende wijnen, waters, koffie, friandises en digestief.

Kaarten zijn te bestellen via Ticketmaster.

L’invité le Restaurant Jan Schaeferbrug
Uitzicht vanuit het restaurant

L’invité le Restaurant Jan Schaeferbrug

B-Brave
Ik zat gezellig aan tafel met B-Brave

Steak Tartare met mosterdschuim en krokante rode biet

Schol met paling en yuzudressing

L’invité le Restaurant Jan Schaeferbrug
Hier zie je goed op wat voor unieke plek het restaurant staat.
L’invité le Restaurant Jan Schaeferbrug
Uitzicht vanuit het restaurant
L’invité le Restaurant Jan Schaeferbrug
‘s avonds kun je het vuurwerk bewonderen

L'invité