Restaurant Carcasse

Restaurant Carcasse in België

Vlees dat je in de supermarkt koopt is niet zielig.

Het dier waar het vlees vandaan komt, is niet meer te herkennen, en velen van ons zouden niet eens kunnen aanwijzen uit welk stuk van het dier het afkomstig is. Lekker anoniem voedsel dus, zonder wroeging.

Bij restaurant Carcasse in Koksijde (België) is dat wel anders. Vanaf de tafel waar je je vlees eet, heb je een prachtig uitzicht op vitrines waar grote racks en hompen vlees liggen, die zó uit het dier lijken te zijn getrokken. Het is het restaurant van Hendrik van Dierendonck (nomen est omen), de Belgische meesterslager die zijn werk ziet als een kunstvorm. Je kan je afvragen of het vlees net zo lekker smaakt, wanneer je ziet welke prijs het dier heeft betaald.

We verwachten dat we in het westen anders over dieren gaan denken. Wanneer zien we complete varkens en kippen in de supermarkt liggen? Wanneer zijn onze huisdieren geen troetelkindjes meer, en slapen honden weer in hondenhokken in de tuin? In restaurant Carcasse is die verschuiving al ingezet. Al is het woord ‘hondenhok’ bij zo’n vitrine minder op z’n plaats…

Dit is een gastartikel van Vecthorse.

Restaurant Carcasse in België

Restaurant Carcasse in België

Restaurant Carcasse in België

Volg Mixed Grill op social media