Recensie: The xx in Paradiso

The XX

Gisteravond speelde The XX in een lang van te voren uitverkochte kleine zaal van Paradiso. De vier jonge zuid-Londenaren die The XX vormen zijn amper 2 jaar bezig en hebben net hun eerste plaat met de toepasselijke naam XX uitgebracht. Deze wordt door menig muziekcriticus de hemel ingeprezen. Het was dus afwachten of de band na eerdere optredens was opgegroeid en de verwachtingen waar konden maken.

The XX Paradiso

Tijdens de eerste paar nummers komt de band iets zenuwachtig over, maar nadat de vriendelijke frontman Oliver Sim ons verlegen bedankt voor het komen, wordt de band gedurende de set steeds zekerder en weet het de nummers ingetogen maar sterk over te brengen naar het publiek. Hits zoals Crystalized, Basic Spaces en de Womack & Womack-cover Teardrops weten het publiek licht bewegend dansend mee te krijgen.

The XX amsterdam

Door de onzekerheid maar vooral door de mooie, sexy en soms licht dansbare nummers word je meegezogen in het verhaal van the XX en is het mogelijk om even de buitenwereld te vergeten, wat zeker niet onbelangrijk is in deze tijd.
The XX staan in februari weer in Paradiso en we kunnen eigenlijk niet wachten om weer in de lieve, sexy, donkere wereld meegezogen te worden die The XX heet.

Verder is The XX ook nog op 29 oktober in de Ekko in Utrecht en te zien.

The XX paradiso

The XX Amsterdam

The XX

The XX

Tekst & foto’s: Mark Brown

Volg Mixed Grill op social media