Recensie: Merdan Taplak – In It For The Honey

In It For The Honey

Merdan Taplak is een jonge Antwerpenaar met Turkse roots die op handige wijze vele muziekstijlen doet samensmelten. Je hoort zowel Oost als West in zijn muziek zonder dat hij daarbij de dansvloer uit het oog verliest.

In het intronummer geeft hij meteen zijn visitekaartje af. Hasret begint met Oosterse strijkers, waarna Taplak er wat dikke dubstepbassen overheen gooit. De toon is gezet voor een lekker eclectisch album.

Dubstep en Turkse volksmuziek hadden wel al, maar al gauw krijgt de luisteraar ook hiphop, electro en zelfs Franse chansons te horen. Het album doet door de vele samples vaak denken aan DJ Shadow en The Avalanches, maar dan met een hoop gastvocalisten. Zo horen we bijvoorbeeld raps van Fat Jon, Princess Superstar en Kraantje Pappie. Door de goed gedoseerde afwisseling in de nummers blijft het album van begin tot eind avontuurlijk en kan eigenlijk ieder soort DJ wel uit de voeten met een de tracks.

Al moeten we zeggen dat het nummer met rappers Kraantje Pappie en Wenki wel achterwege had kunnen blijven. Het nummer is net even te rommelig en de raps van Crane zijn nog rommeliger. Gelukkig revancheert Merdan Taplak zich goed op de resterende track van het album. Goofy Groove dat volgt heeft een zeer goed uitgewerkte spanningsopbouw en het titelnummer is subliem samplewerk. België is al helemaal in de ban van Merdan Taplak. Wanneer volgt Nederland?

Volg Mixed Grill op social media