Recensie – Maxïmo Park – The National Health

Maxïmo Park

Ik kan me de naam niet meer herinneren van het programma waarin ze ‘Apply Some Pressure‘ van Maxïmo Park gebruikte als intro. Ik vond het een leuk nummer dus ben uitgaan zoeken van welke artiest het nu eigenlijk was. Dit was allemaal nog voor het soundhoundtijdperk. Na wat research bleek het om Maxïmo Park te gaan. Na deze kennismaking ben ik naar de cd winkel gegaan en heb ik ‘A Certain Trigger‘ aangeschaft, later volgde ook nog ‘Our Earthly Pleasures‘ daarna ben ik de band een beetje uit het oog verloren. Ik heb ten tijden van het uitkomen van het album en nu nog steeds niet veel gehoord van en over het derde album ‘Quicken The Heart‘. Tuurlijk heb ik nu het een en ander opgezocht maar dat telt even niet.

Snel weer vertrouwd.
Nu drie jaar later de opvolger ‘The National Health‘. Bij het horen van het eerste nummer dacht ik even dat de band totaal was veranderd nadat ik ze uit het oog was verloren. Ik werd echter al snel weer getrakteerd op het voor mij vertrouwde geluid van de band. Het herkenbare stemgeluid van zanger Paul Smith in combinatie met de spitsige gitaren deed me meteen alweer meedeinen. En dit ging eigenlijk het hele album zo door. Het was een feest van herkenning, ik ben naar mijn cd-kast gelopen en heb het eerste en tweede album ook weer tevoorschijn gehaald. Misschien moet ik het derde album ook maar eens beluisteren.

En voor wie het nog wilt weten; de naam van het programma is ook terecht dat was namelijk ‘Move Your Ass’ van omroep LLink. Toch even uitgezocht, kon het namelijk niet uitstaan.

Hein de Rooi.

Volg Mixed Grill op social media