Recensie: Digitalism – I Love you dude.

Digitalism

Sinds 2007 moesten we wachten op I Love you dude. Digitalism werd ten tijde van het uitkomen van het debuutalbum Idealism al als een van de opvolgers van Daft Punk genoemd, vraag is kunnen ze dit op het tweede album ook weer waarmaken?

Het album I Love you dude begint met het nummer ‘Stratosphere’, een nummer dat samen met ‘Blitz’ ook op Idealism niet had misstaan. De nummers daarna zijn echter compleet anders dan wat het eerste album bracht.

De nummers op dit album verschillen niet alleen veel van de voorganger Idealism maar ook sterk van elkaar. Het nummer ‘2 hearts’ doet zomers aan en zou zo in de hitlijsten passen. Samen met ‘Forrest Gump’, mede geschreven door Julian Casablancas die tevens de zang voor zijn rekening neemt, zijn dit lekkere electro-pop nummers.

Floorfillers

‘Circles’ mijn persoonlijke favoriet, ‘Reeperbahn’ waarin ze switchen naar de breakbeat, ‘Antibiotics’ wat naar de techno neigt, en ‘Maimi showdown’ zou zo de soundtrack van Blade 4 kunnen zijn. Ieder track heeft een eigen karakter en sound maar het zijn stuk voor stuk floorfillers. Het nummer ‘Just Gazin’ geeft me af en toe het idee dat ik naar een nieuw nummer van Air zit te luisteren maar daardoor niet minder lekker.

‘Encore’ is een waardige afsluiter en luistert lekker weg en zou zo door Justice uit gebracht kunnen zijn.

Al met al is het een gevarieerd album en hebben de jongens van Digitalism zich van een andere kant laten zien. Ik mis een beetje de eenheid in het album, het is switchen tussen veel verschillende stemmingen en geluiden en dat vind ik niet altijd lekker luisteren. Het album gaat zeker vaker geluisterd worden maar af en toe zal er geskipt worden tussen verschillende nummers.