Recensie: Bird Talk – Crazy Mad EP

bird talk

Een EP is vaak niet meer dan een tussendoortje van een band die geen tijd, zin of inspiratie heeft voor een nieuw album. Bij deze EP van de Amerikaanse band Bird Talk ligt dat net even anders. De Crazy Mad EP laat vooral horen in welke richting de band is gegroeid en dat ze niet onderdoen voor andere hedendaagse hippe indiebands.

Het gezegde gaat dat waar je mee omgaat je door besmet raakt. Dit gaat in dit geval heel goed op voor Bird Talk. De band speelde onlangs samen met bands als Best Coast en Vivian Girls en dat is (bewust of onbewust) goed te horen. De EP klinkt gruizig en lo-fi en tegelijkertijd zeer aanstekelijk en catchy. Alsof Phil Spector achter de knoppen stond maar dan van heel goedkope opnameapparatuur.

Nu zit Bird Talk zonder platenlabel en dus ook zonder grote budgetten. Het kan dus zijn dat met meer geld op zak de band zou kiezen voor een helderder geluid, maar tegelijkertijd heeft de productie zeker zijn charme. Bij bands als Wavves werkt het ook heel goed, dus waarom bij Bird Talk ook niet? Wat verder opvalt zijn de aanstekelijke koortjes, de lekkere baslijnen, de vrolijk klinkende gitaren en de hoofdrol voor de keyboards die samen zorgen voor een zomers geluid. Maar dan wel een waarbij aan de rand van de strakblauwe hemel donkere wolken hangen. Vrolijk en poppy met een niet goed te omschrijven donkere ondertoon.

Luister hieronder naar het album of koop het direct voor maar 3 dollar via Bandcamp.

Volg Mixed Grill op social media