Recensie: Aux Raus – The Brick Is In The Air

the brick is in the air

Subtiliteit en gabberpunk gaan best goed samen. Dat bewijst immers het nieuwe album van de heren van Aux Raus. Op papier staat hun muziek garant voor een heerlijk bak herrie, maar wie het nieuwe album naast de vorige legt ontdekt dat The Brick Is In The Air diverser en daardoor spannender klinkt.

De basis van de muziek van Aux Raus blijft onveranderd: stampende gabber- en technobeats gecombineerd met punkgitaren en bijbehorende zang. Een gouden en zeer energieke combinatie. Op deze nieuwe plaat is het geluid van Aux Raus verder uitgewerkt, niet dat het opeens allemaal van hoogstaand muzikaal niveau is, maar dat neemt niet weg dat de energie uit je speakers knalt bij het beluisteren van deze plaat.

Elke track van het album is een knaller voor de dansvloer en weet de ideale brug te slaan tussen dance en rock. In het verleden was bijvoorbeeld The Prodigy daarvoor verantwoordelijk, maar die kunnen hun stokje beter overdragen aan Aux Raus. De muziek op dit album is vetter en spannender van opbouw dan de laatste van The Prodigy. Met nummers als Kicking My Dog en Ill Rum weet Aux Raus zelfs in de buurt te komen van het legendarische Atari Teenage Riot. De hoogste tijd voor internationale erkenning!

Volg Mixed Grill op social media