Lees 1000 woorden per minuut met Spritz

razendsnel lezen met Spritz

De app Spritz gaat de manier waarop wij lezen veranderen. Er zijn soms momenten dat je wel sneller zou willen kunnen lezen. Bijvoorbeeld bij het studeren, het lezen van een belangrijk stuk voor je werk of gewoon een spannend boek waar je snel doorheen wilt.

Met Spritz is het mogelijk om 40% sneller te lezen dan normaal. Na drie jaar in ontwikkeling te zijn geweest gaat Spritz dit jaar gelanceerd worden op de ‘draagbare apparaten’ van Samsung. Bij Spritz draait het allemaal om hoe we woorden lezen.

Complexe klus

Met je hoofd en ogen de zinnen volgen op een bladzijde of scherm is een complexe klus voor onze zintuigen en hersenen. Spritz maakt dat een stuk simpeler. Er is onderzocht hoe onze ogen het liefst naar een woord kijken. Dat is iets links van het midden (ORP of Optimal Recognition Point).

Wat Spritz doet is het tonen van alle woorden uit een boek of artikel op deze optimale wijze. Hieronder zie je hoe dat werkt. Bij de eerste lees je met 250 woorden per minuut. De onderste toont maar liefst 500 woorden per minuut. Het is met een beetje oefening zelfs mogelijk om 1000 woorden per minuut te lezen.

Spritz

Spritz

Spritz

Volg Mixed Grill op social media