De RAI redt een heleboel tomaten en maakt er ketchup van

ketchup van de RAI

De RAI ken je vooral van de congressen, beurzen en grote feesten, maar wist je ook dat ze er hun eigen ketchup maken?

Dit bijzondere verhaal begint bij het faillissement van de V&D en de impact die dit heeft gehad op de Nederlandse economie. Zo bleef een grote voorraad tomaten liggen bij Stadskwekerij Osdorp. Zij leveren die normaal aan de La Place, maar omdat de meeste vestigingen van La Place in een V&D waren te vinden bleven ze met de tomaten zitten. De RAI, die veel samenwerkt met La Place zorgde voor een oplossing.

Rooie Sien

In de RAI komen elk jaar zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Velen daarvan willen ook graag wat eten, dus beschikt de RAI vanzelfsprekend over een eigen catering. Het kloppend hart daarvan zijn de zogenaamde Basement Chefs onder leiding van Executive Chef Rientz Mulder. Zij kregen een telefoontje van Stadskwekerij Osdorp met de vraag of zij een bestemming wisten voor de voorraad Rooie Sien-tomaten. Die wisten ze wel!

Samen met culinair adviseur Walter Abma die zijn eigen merk ketchupmerk heeft en veel samenwerkt met Stadskwekerij Osdorp zijn de tomaten verwerkt tot een smakelijke ketchup. En nu de Basement Chefs toch bezig waren hebben ze ook meteen een eigen appelazijn en olijfolie met basilicum gemaakt.

De ketchup is vanaf nu te proeven in de horeca van de RAI en is tijdens evenementdagen te koop in het Grand Café van RAI Amsterdam. Online bestellen kan ook.

ketchup van de RAI

ketchup, olijfolie en azijn

Volg Mixed Grill op social media