Carhartt WIP en P.A.M. creëren hun eigen radioclub

Carhartt Wipp x PAM x Radio Club Collage

Kledingmerk Carhartt WIP is wederom een samenwerking aangegaan. Dit maal met het Australische streetwear label Perks and Mini (P.A.M.). De gezamenlijke collectie wordt uitgebracht onder de naam ‘Radio Club’ en vormt een eerbetoon aan de manier waarop mensen in het pre-internettijdperk met elkaar communiceerden.

In de tijd vóór internet en mobiele telefonie bestond er ook al een vorm van social media, waarbij mensen met elkaar communiceerden onder gebruikersnamen. We hebben het over de tijd van het 27 MC bakkie, in het Engels Citizen’s Band (CB) genoemd. Via radiokanalen kon je door dit apparaat makkelijk contact maken met andere mensen.

Kaarten uitwisselen

In de jaren zeventig werd het communiceren via het bakkie zo populair dat mensen persoonlijke briefkaarten gingen maken met daarop info als hun gebruikersnaam, locatie en het nummer van het kanaal waarop ze meestal te vinden waren. Deze QSL-kaarten werden over en weer gestuurd nadat er contact was geweest. De ontvangen kaart werd vaak aan de muur gespeld. Om op te vallen, werden de kaarten steeds inventiever qua ontwerp. Cartoons, grapjes, karikaturen, slogans: het kon allemaal!

Join the club

Carhartt WIP en P.A.M. hebben deze radiocultuur met de bijbehorende QSL-kaarten als uitgangspunt genomen voor hun gezamenlijke collectie. De kleding van Radio Club is voorzien van de lettertypes en de plaatjes die je destijds vaak op de kaarten zag, zoals rozen en pin-upgirls. Je outfit kun je trouwens compleet maken met een cap en een draagbaar radiootje.

Voor de campagne van Radio Club zijn speciale QSL-kaarten ontworpen. Hierop staan DJ’s als Ron Morelli, DJ Perks en DJ Sundae. Voor elke persoon is een eigen Radio Club Card gemaakt. De beelden voor het digitale lookbook zijn geschoten door de Oostenrijkse fotograaf Lukas Gansterer.

Radio Club is vanaf nu verkrijgbaar. Je favoriete item uit de collectie kun je online aanschaffen of via geselecteerde Carthartt WIP Stores.

Carhartt Wipp x PAM x Radio Club Collage

Carhartt Wipp x PAM x Radio Club Collage

Carhartt Wipp x PAM x Radio Club Collage

Carhartt Wipp x PAM x Radio Club Collage

Volg Mixed Grill op social media