Qatar bouwt herbruikbaar stadion van zeecontainers

modulair voetbalstadion

In 2022 is het WK Voetbal in Qatar. In het land zijn ze nu al druk bezig met het ontwerpen en bouwen van de infrastructuur voor het evenement. Zoals bijvoorbeeld dit herbruikbare stadion van containers.

Het ontwerp is afkomstig van het Spaanse architectenbureau Fenwick Iribarren Architects. Zij bedachten een stadion voor 40.000 toeschouwers dat heel makkelijk in en uit elkaar gehaald kan worden.

Doha

In veel steden of landen waar recent grote sportevenementen zijn gehouden, zie je dat jaren later vele van de prachtige accommodaties weg staan te kwijnen of een andere bestemming krijgen. Dat willen ze in Qatar voorkomen. Vandaar dat langs de waterkant in Doha dit herbruikbare stadion zal verschijnen.

Relatief gemakkelijk kan dit stadion ontmanteld worden om bijvoorbeeld plaats te maken voor een kleiner exemplaar of om op een andere plek te verrijzen. Veel van de onderdelen van het stadion kunnen gedemonteerd en hergebruikt worden. Het afval dat overblijft is zeer beperkt. In 2020 moet dit stadion gereed zijn.

modulair voetbalstadion

modulair voetbalstadion

modulair voetbalstadion