Point of View Amsterdam stimuleert fotokunst met online galerie

The Italian Dinner

Point of View Amsterdam is een stichting van studenten aan de Fotoacademie. Ze willen initiatieven op het gebied van fotokunst aanmoedigen met behulp van het ideële principe ‘kunst voor kunst’.

Point of View is een online galerie waar foto’s worden getoond die je kunt kopen. Een deel van de opbrengst uit deze verkopen vloeit terug in een fonds dat beurzen verstrekt aan Nederlandse talenten. Zij kunnen op deze manier een goede, kostbare opleiding krijgen. Een ander deel van de opbrengst gaat naar initiatieven die de fotokunst aanmoedigen. De werken op de website worden geselecteerd door de Fotoacademie. Vanwege het grote netwerk en de schat aan kennis op het gebied van fotografie, is de academie een belangrijke samenwerkingspartner.

Samenwerking

Door samen kunst te maken, kun je veel leren. Kennis en kunde worden doorgegeven en je leert goed samenwerken. Dit zijn vaardigheden die voor een fotograaf erg belangrijk zijn. De drie initiatiefnemers van Point of View, Laura de Mildt, Bram Smulders en Helen Arenz, hebben samen maandenlang gewerkt aan een foto. Alle drie zijn derdejaars student aan de Fotoacademie. Gezamenlijk hebben ze een bijzonder kunstwerk gecreëerd.

Italian Dinner

De foto is een heus ‘tableau vivant’ geworden. Het werk is geïnspireerd op Italiaanse maffiafamilies. Ook zijn er in de compositie verwijzingen te vinden naar grootmeesters als Rembrandt en Leonardo da Vinci. Het resultaat is een levendig drama waarnaar je kunt blijven kijken. Op de foto staan personen model die doorgaans werken in de Nederlandse theater-, musical- en filmwereld. Als setting werd het grote podium van het DeLaMar Theater in Amsterdam gebruikt. Naast dat het een locatie is met een bepaalde sfeer en geschiedenis, was het ook handig dat de fotografen konden profiteren van alle gemakken die het theater biedt.

Toekomst

‘The Italian Dinner’ is nu te koop via Point of View Amsterdam. Binnenkort zullen hier ook andere werken door studenten te koop zijn. We zijn zeer benieuwd naar het vervolg. De prachtige eerste foto doet namelijk smaken naar meer.

 

Volg Mixed Grill op social media