Old school gamen met de PlayStation Classic

de eerste playstation, maar dan in het klein

Sony heeft een bijzondere versie van de allereerste PlayStation aangekondigd. De PlayStation Classic is een miniatuurversie van de originele console met al standaard  20 klassieke games op het systeem.

Met de release van de PlayStation in 1994 zette Sony zichzelf stevig in de markt voor gamers. Een plek die ze sindsdien niet meer hebben afgestaan. Om terug te blikken naar de tijd waarin het allemaal begon, is er vanaf 3 december deze kleine console met 20 iconische titels te koop. Dit zijn de volgende games:

Battle Arena Toshinden
Cool Boarders 2
Destruction Derby
Final Fantasy VII
Grand Theft Auto
Intelligent Qube
Jumping Flash!
Metal Gear Solid
Mr. Driller
Odd world: Abe’s Oddysee
Rayman
Resident Evil Director’s Cut
Revelations Persona
Ridge Racer Type 4
Super Puzzle Fighter II Turbo
Syphon Filter
Tekken 3
Tom Clancy’s Rainbow Six
Twisted Metal
Wild Arms

Mensen die in die tijd een Playstation hebben gehad, zullen zeker enkele van deze games hebben gespeeld. Voor diegenen die te jong zijn om de PS1 actief te hebben meegemaakt, is het een mooie kennismaking met een paar van de beste games ooit. Denk onder andere aan Metal Gear Solid of Syphon Filter. Ook is het leuk om te zien hoe het allereerste deel van Grand Theft Auto er ooit uitzag.

De Playstation Classic heeft een adviesprijs van 99.95 en zal vanaf 3 december te koop zijn. De kans is groot dat je de console binnenkort kunt pre-orderen.

oud en nieuw