De Plantronics BackBeat PRO 2 geeft je een geweldige luisterervaring

Plantronics BackBeat PRO 2

In de enorme markt van koptelefoons is er wellicht een merk dat je tot nu toe over het hoofd hebt gezien: Plantronics. Met hun BackBeat PRO 2 kunnen ze echter met gemak de competitie aan met bekende merken. Tijd voor een introductie.

Plantronics is vooral bekend als leverancier voor headsets die ze bijvoorbeeld bij callcenters gebruiken. In deze markt zijn ze één van de grootste spelers. Ook in de luchtvaart gaat de communicatie vaak via apparatuur van Plantronics. Op het gebied van een heldere weergave van geluid zijn ze dus geen onbekende.

Steeds meer en meer richt Plantronics zich op de reguliere consument en dan de gamer en de muziekliefhebber in het bijzonder. Voor die laatste groep is de BackBeat PRO erg interessant. Deze koptelefoon is namelijk van een zeer hoge kwaliteit. Als je vervolgens naar de prijs kijkt, kun je niet anders concluderen dat deze koptelefoon waar voor je geld is.

Dik in orde

De koptelefoon is behoorlijk groot, de schelpen gaan over je oor. Voor sommigen kan het uiterlijk als té aanwezig worden beschouwd. Wie zich daar niets van aantrekt of de koptelefoon alleen binnenshuis gebruikt, zal al snel genieten van alle pluspunten. Het belangrijkste is natuurlijk het geluid. Dat is namelijk dik in orde.

De bassen klinken heel erg goed in deze koptelefoon. In nummers waar de bas een zeer prominente rol speelt (denk aan dubstep of drum ‘n bass) wil het af en toe iets te veel van het goede worden, maar in veruit de meeste gevallen is de bas erg fijn. De middentonen zijn heel goed. De zang is glashelder en er zijn heel veel details te horen. Ik hoorde zelfs nieuwe dingen in nummers die ik door en door dacht te kennen en dat terwijl ik thuis prima speakers van Bower & Wilkins heb. Ook de hoge tonen zijn erg oké, met veel ruimte voor details.

Afsluiten van de buitenwereld

Om goed te kunnen genieten van de muziek onderweg heeft de BackBeat PRO 2 Active Noise Cancelling. Deze kun je met een makkelijke knop op één van de oorschelpen aan en uit zetten. Handig als je bijvoorbeeld in de trein zit en even een omroep wil horen. De Noice Cancelling op zich is degelijk maar niet spectaculair. Je helemaal afsluiten van de buitenwereld zit er niet in, maar het haalt toch aardig wat weg zodat je beter naar muziek kan luisteren.

Het draadloos aansluiten van deze koptelefoon gaat echt heel eenvoudig. De Bluetooth-verbinding is makkelijk op te zetten. Het is ook mogelijk om het via NFC te doen, maar dat zit niet op mijn iPhone. Wil je liever een draad gebruiken, dan is deze bijgeleverd. Handig voor in het vliegtuig.

Opladen

Via USB kun je de BackBeat PRO 2 opladen. Eenmaal opgeladen gaat deze opvallend lang mee. Iedere keer als je de koptelefoon aanzet, hoor je een stem die aangeeft hoe vol de batterij is. Wederom erg handig. Andere handige opties zijn dus de bedieningsknoppen op de oorschelpen. Persoonlijk vind ik het fijner om dat gewoon op mijn telefoon te doen, maar voor wie daar anders over denkt, zijn er mogelijkheden voor het aanpassen van volume of het skippen van nummers.

De Plantronics BackBeat PRO 2 is een erg fijne koptelefoon met een zeer goed geluid. In zijn prijsklasse (de prijs ligt momenteel rond de 200 euro) is hij met gemak één van de beste. Wil je liever een nog beter werkende Noise Cancelling dan zul je op zoek moeten naar een exemplaar van zeker 100 tot 150 euro duurder. Ook het ietwat lompe uiterlijk is iets waar je van moet houden. Ga je echter alleen voor een zeer goed geluid voor een schappelijke prijs, dan moet je zeker de Plantronics BackBeat PRO 2 in overweging nemen.

Plantronics BackBeat PRO 2

Volg Mixed Grill op social media