Oud ontmoet nieuw in dit gerenoveerde huis in Sydney

oud versus nieuw

Het Australische AJ+C Architects mocht een woning in Sydney renoveren en pakte dat aan door onder andere een futuristische ruimte midden in het huis te plaatsen.

De voormalige opslagruimte was al een tijd in gebruik als woonhuis, maar de eigenaar vond het tijd voor een verbetering. Alle ruimtes kregen een upgrade waarbij oude details zo veel mogelijk intact zijn gehouden. Ook heeft het huis nu een zwembad, bar en een prachtige walk-in closet, maar de blikvanger is de enorme witte cocon in de woonkamer.

Van buiten lijkt het of er een grote klomp plastic in de kamer is gepropt, van binnen is het een serene ruimte met badkamer en slaapkamer. Het licht komt van boven door smalle kieren in het ontwerp. Dit versterkt het gevoel van dat je in een grot bent.

oud versus nieuw

oud versus nieuw

oud versus nieuw

oud versus nieuw

oud versus nieuw

oud versus nieuw

oud versus nieuw

oud versus nieuw

Volg Mixed Grill op social media