Ontdek nieuwe kunstenaars tijdens het Amsterdam Art Weekend

Amsterdam Art Weekend
Thomas Raat, Installation view:
Moose for the Zamboni,
courtesy the artists, Thomas
Raat and Juliette Jongma,
Amsterdam

Van 27 tot en met 30 november kun je in Amsterdam op heel veel plaatsen kunst bewonderen en ontdekken tijdens het Amsterdam Art Weekend. Tijdens dit weekend staan jonge, opkomende kunstenaars centraal.

Het weekend begint op donderdagavond met een opening in alle deelnemende galeries. Heel handig is dat er meerdere wandelroutes zijn gemaakt langs meerdere van die galeries en andere deelnemende locaties gaan. Op de website van het Amsterdam Art Weekend kun je je favoriete route uitzoeken. Mijn tip is het werk van Barry Reigate in Reflex.

Naast galeries kun je bijvoorbeeld ook de ateliers van kunstenaars bezoeken in De Ateliers en de Rijksacademie. Daarnaast is er op zaterdag en zondag een performance met de titel The Artist Speaks in de Oude Kerk. Daar is sinds vandaag werk (waaronder een aantal nieuwe stukken) van videokunstenaar Tony Oursler te zien. Alleen dat is al een trip naar Amsterdam waard.

Ook zijn er speciale voorstellingen tijdens het IDFA die aansluiten bij het programma van het Amsterdam Art Weekend en lezingen en debatten in De Balie. En je kunt ten slotte een bezoek aan het Art Weekend uitstekend combineren met een bezoek aan een van de vele musea in Amsterdam.

Voor een overzicht van het aanbod kun je het beste kijken op de website van Amsterdam Art Weekend.

Amsterdam Art Weekend
Exhibition views, ‘One Thing
After Another’ by Amalia Pica
at La Criée centre for
contemporary art, Rennes (5
June – 17 August 2014),
photo: Benoît Mauras 2014
Amsterdam Art Weekend
Nadav Kander, The Aral Sea 1 (Officers’ Housing), Kazakhstan, 2011, 96 x 123 cm
Amsterdam Art Weekend
Andrea Kvas, Untitled, 2014, installation view ‘The Remains of the Day’, Casa Masaccio, San Giovanni Valdarno, 2014, Courtesy: Chert Berlin

Volg Mixed Grill op social media